Klima Bakım, Onarım | Klima Bakımı Nasıl Yapılır
Klima teknolojinin gelişmesi ve teknolojiye ulaşmanın kolaylaşması ile beraber yaşamımızda önemli bir yer edinmiştir. Klimanın yaşam alanlarımıza kattığı konforun farkına varıldıkça evlerden iş yerlerine kadar her yerde kendine yer edinen klimaların zaman zaman bakım isteyen mekanik cihazlar olduğu unutulmamalıdır. Klimalarınız belirli periyodlarla yaptıracağınız bakımlar, ürününüzün daha uzun süre boyunca daha yüksek verimle çalışmasını sağlayacaktır.

İçindekiler
Klima Bakım Yapan Firmalar
Klimalarınızın bakımını düzenli olarak klima bakım onarım yapan firmalar ve alanında yetkin kişilerden yardım alarak yaptırmakta fayda vardır. Uzmanların tavsiyelerine göre yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez yaptırılması gereken bu periyodik bakım sayesinde hem klimanızdan alınabilecek en yüksek verimi alabilir ve olası arızaları önceden fark edip ileride daha büyük sorunlara yol açmasını engelleyebilirsiniz.
Periyodik klima bakımı esnasında klimanızın mekanik ve elektronik donanımı, tesisat bağlantıları ve filtreleri gibi pek çok unsuru dikkatle gözden geçirilmektedir. Bu rutin bakımların yeterli donanıma sahip olmayan kişiler tarafından yapılması olası arızaların gözden kaçmasına ve ileride daha büyük sorunlarla karşılaşılmasına neden olduğu gibi maddi olarak da bütçenize büyük hasar vermektedir.
Yılda iki kez yaptıracağınız periyodik bakım esnasında yapılan işlemler klimanızın çeşidine ve modeline göre farklılıklar göstermektedir. Klimanızın ihtiyaçlarından anlayan alanında yetkin bir kişiden yardım aldığınızda ihtiyacınız olan en iyi hizmeti alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Periyodik klima bakımı esnasında gerçekleştirilen aşamaları kabataslak şu şekilde sıralayabiliriz;
- -İç ve dış ünite bakımı,
- -Bakır boru hattı bakımı,
- -Drenaj bakımı.
Klima Bakımı Nasıl Yapılır
Yukarıda sıralanan bakımları evde kendiniz yapmanız oldukça sakıncalıdır. Ancak evde klima bakımı yapılır mı, evde klima bakımı nasıl yapılır gibi sorular aklınızı kurcalıyor olabilir. Böyle durumlarda uzman ekiplerden yardım almadan yapabileceğiniz ufak bakımlar mevcuttur. Bunlar dış yüzey temizliği ve filtre temizliğinden ibarettir.
Eğer klimanıza filtre temizliği yapacaksanız ilk olarak filtreyi yerinden çıkarmanız gerekir. Ardından musluk altında, 50 dereceyi geçmeyen temiz su yardımıyla tozlarından arındırıp güneş görmeyen bir yerde kurumaya bırakmak filtrenizin bu bakımı hasarsız atlatması için yapılabilecek en iyi yöntemdir.
Klima bakımınızı ihmal ettiğinizde sürekli sorunlarla karşılaşırsınız ve hiçbir zaman klimanızdan ilk günkü verimi alamazsınız.